Scroll Top

APS – Aprenem amb pintors, 4tP

Els alumnes de 4t de primària han realitzat un projecte d’Aprenentatge Servei (ApS) anomenat “APRENEM AMB PINTORS” en les àrees de Lengua i Arts & Crafts. La metodologia ApS integra l’aprenentatge de continguts i el servei a la comunitat en unamateix projecte educatiu, amb la finalitat d’oferir un servei directe a la societat, per a transformar-la i millorar-la.

D’aquesta manera, en el nostre ApS hem adquirit continguts de l’àrea de Lengua Castellana i Arts & Crafts, i transversalment, també hem aconseguit una gran competència digital i continguts de l’àrea de Ciències Socials. I a més a més, hem donat un servei a la comunitat amb una donació econòmica a Càritas de l’Alcúdia. Aquest projecte va nàixer a causa de les desigualtats econòmiques que havia provocat la pandèmia i, després de veure totes les persones que necessitaven ajuda, la classe de 4t de primària vam decidir fer una Subhasta Solidària per a recollir diners i donar-los a Càritas, i així, contribuir en la millora del nostre poble. El primer pas per a poder dur endavant el projecte fou treballar diferents pintors, la seua vida, les seues obres, elements importants i curiositats. A més a més, anàvem treballant les seues tècniques artístiques en l’àrea d’Arts & Crafts. El següent pas va ser preparar la Subhasta Solidària al Centre Parroquial en la qual vendríem i explicaríem les obres que havíem realitzat. La preparació va ser molt important, ja que vam promocionar tot el que havíem fet. I deprés d’un gran treball, va arribar la subhasta. L’assistència ens va sorprendre, ja que no sols assistiren els pares, sinó que també acudiren iaios, familiars pròxims i persones de la parròquia. El projecte va finalitzar amb la donació del xec de 1.119’10 euros a Pedro, el responsable de Càritas l’Alcúdia i amb una xicoteta reflexió i agraïment. No podem estar més orgullosos dels nostres alumnes. Han fet una tasca extraordinària i el resultat ha sigut més que satisfactori. Enhorabona, hem ajudat a molta gent!! Moltes gràcies a tots els qui han participat en aquest bonic projecte.